Какве изгледа служба у цркви?

Сваке недеље окупљамо се како бисмо певали химне, слушали проповеди и једни друге поучавали о Спаситељу. Црква је духовно пуњење и савршен начин да Исуса држимо у средишту наших живота. Позивамо све посетиоце да присуствују нашим хришћанским службама и богослужењу са нама.

Време оджавања богослужења варира од заједнице до заједнице. Међутим, увек можете рачунати на један главни састанак за све, као и на посебан разред подељен по старосним групама или организацијама.

Трудите се да изгледате лепо. Пожељно је да дођете у било каквој отменој одећи у којој се осећате пријатно. За вашу информацију, већина мушкараца носи одела или кошуље са краватом, а жене обично носе хаљине или сукње. И деца су обично дотерана.

Надамо се да не. Многи наши чланови сваке недеље долазе у цркву сами. Међутим, ако желите да неко по први пут присуствује са вама, слободно се обратите локалним мисионарима, који вам могу наћи пријатеља са којим ћете седети. Увек је тешко бити нови – без обзира на ситуацију – али брзо ћете упознати остале чланове ваше заједнице и осећати се као код куће.

Не. Посетиоци не морају да учествују. Када се причесни хлеб и вода деле заједници, можете једноставно да предате послужаоник следећој особи. Осим тога, слободно уживајте у служби. На часу Недељне школе учитељ често тражи од добровољаца да читају из Светих писама. Ако не бисте да учествујете, не дижите руку.

То вероватно зависи од величине заједнице коју посећујете. Неке заједнице су толико велике да редовни чланови могу или не морају схватити да сте посетилац. Друге су толико мале да се чланови међусобно познају, па ће новопридошлог члана сигурно препознати и поздравити. Било како било, не устручавајте се да се представите или постављате питања. Свима ће бити драго што сте ту.

Не. Не тражимо донације нити проносимо тацну.