Шта значи Обасјати свет

„Тако да се светли ваше видело пред људима, да виде ваша добра дела, и славе Оца вашег који је на небесима.” – Матеј 5:16

...
Дечак помаже другом дечаку да устане након што је пао на фудбалу у видеу Обасјајте свет

Шта значи Обасјати свет?

#ОбасјајтеСвет је позив на иницијативу претварања Божића у време служења. То је светски покрет да се дотакне срце и промени живот чињењем онога што је Исус чинио: храњењем гладних, тешењем усамљених, посећивањем болесних и уцвељених, и показивањем љубазности свакоме. Исус је рекао: „Ви сте видело свету” (Матеј 5:14) #ОбасјајтеСвет је најбољи начин да наше светло – и Његово светло – блиста.

Предлози за свакодневно служење

Иницијатива #ОбасјајтеСвет даје нам изазов да покажемо љубав другима на исти начин на који је то Исус чинио током своје службе у смртном животу. Посебни подстицаји на сужење, за месец децембар, обезбеђени су да помогну да усредсредимо наше животе на помагање другима у ово Божићно време. За учествовање, можете преузети календар са назначеним идејама.

Апарати за даривање

Овично апарат за куповину посећујемо да узмемо нешто за себе, али #ОбасјајтеСвет Апарати за даривање су начин да се деје некоме другом. Апарати за даривање олакшавају подршку глобалном добротворном програму којим се обезбеђују они у потреби стварима попут одеће, наочара, лекова, хигијенских потрепштина, инвалидских колица, спортске опреме, а чак и сточног фонда.

У 2019. години Апарати за даривање сакупили су донације у вредности од више од 3.9 милиона долара. Купљене ствари укључују близу 63000 пилади, 1.6 милиона оброка, 955000 вакцина, више од 3500 пара обуће, и више од 7200 пара наочара. Сто процената донација иде добротворним организацијама које су наведена на апаратима за даривање а Црква покрива све накнаде за кредитне картице.

По последњем извештају, Апарати за даривање могу се наћи на 10 места – и две интернационалне локације.

Посебне недељне службе

У недељу пре Божића, имамо посебан шабатни састанак усредсређен на рођење и живот Исуса Христа. Пријатељи и познаници који нису наше вере добродошли су сваке недеље али су посебно позвани да дођу са нама на богослужење тог дана.

#ОбасјајтеСвет свакодневно

Сваке године на Божић, Црква Исуса христа светаца последњих дана улаже монументалан напор да шири поруку и мисију #ОбасјајтеСвет. Ипак, можете то чинити целе године размишљајући о томе коме можете служити свакодневно.

Други начини да Обасјате свет