Чему поучава Библија?

Библија нас нас поучава да током историје Бог никада није престао да воли своју децу.

Библија је реч Божја

Библија је збирка светих књига које су написали древни пророци и историчари. Ови писци су бележили однос између Бога и Његовог народа током више од 4 хиљаде година. Њихове надахнуте речи су оно што данас познајемо као Библију.

Слеђење учења из Библији помаже нам да знамо ко је Бог, да учимо од добрих људи који су га волели и боље разумемо начин на који Он жели да живимо.

Библија поучава о Исусу

Исус Христ је Божји Син који је дошао на земљу да нас спасе од греха, туге, усамљености, бола и још много тога. Исус је давао дивне проповеди о служби и љубави, и чинио је многа чуда док је био на земљи. Те приче можемо читати у Библији и научити како уз Исусову помоћ можемо превазићи тешкоће.

Проучавајмо Библију заједно
Упознајте мисионаре

Поуке из Библије за нас су данас једнако важне као и некада. Наш брижни Небески Отац благословиће нас када читамо Његову реч и трудимо се да живимо по њој. Осетићете се ближе Богу док читате и учите о Његовој љубави према вама кроз бројне библијске поуке, које нам могу помоћи у свакодневним изазовима.

Десет заповести

У Библији је Бог дао своме народу десет заповести или законе по којима треба да живе. Ове заповести захтевају да волимо Бога и опходимо се према другима са поштовањем. Такође нам кажу да не треба да лажемо, крадемо, убијамо или чинимо прељубу (видети Излазак 20). Бог очекује да и данас следимо десет заповести.

Виши закон

У Новом завету, Исус нам је показао бољи начин да следимо Бога. Учио је да, осим држања десет заповести, морамо чувати и мисли и срце чистима. Суштина показивања вере у Исуса је слеђење Његове две велике заповести – волети Бога и волети ближњега као саме себе.

Љубав

Оно што је најважније, Библија поучава о љубави. Док у Библији читамо приче о љубави, можемо постати више попут Исуса. Можемо више бринути, више служити и више праштати. Можемо пронаћи љубав за Бога, за своје ближње, па чак и за наше непријатеље.

Још jедно сведочанство о Исусу Христу

Чланови Цркве Исуса Христа светаца последњих дана такође верују у другу Божју свету књигу, Мормонову књигу. Попут Библије, она нас поучава о Исусу и помаже нам да одговоримо на нека од најтежих питања у животу. Заједно, Библија и Мормонова књига дају нам веће разумевање и љубав за нашег Спаситеља.

Погледајте како Мормонова књига помаже у сведочењу о Исусу
Затражите бесплатан примерак

Уобичајена питања

Људи имају пуно питања о „мормонима”, или тачније, члановима Цркве Исуса Христа светаца последњих дана. Кликните овде да бисте видели комплетну листу.