Како Црква изгледа?

Црква је уточиште од хаоса свакодневног живота; време када се фокусирамо на слављење Бога и љубав према нашим ближњима.

Недељна служба

Сваке недеље окупљамо се како бисмо певали химне, слушали проповеди и једни друге поучавали о Спаситељу. Црква је духовно пуњење и савршен начин да Исуса држимо у средишту наших живота. Позивамо све посетиоце да присуствују нашим хришћанским службама и богослужењу са нама.

Време оджавања богослужења варира од заједнице до заједнице. Међутим, увек можете рачунати на један главни састанак за све, као и на посебан разред подељен по старосним групама или организацијама.

Сачуваћемо место за вас
Пронађите цркву у својој близини

Причесни састанак

Служба за све назива се причесним састанком. Овај састанак састоји се од песама, молитви и проповеди (или „говора”) које различити чланови заједнице дају сваке недеље. Најважнији део састанка је када узимамо причест.

Причест нас подсећа на Исуса

Сваке недеље благосиљају се хлеб и вода и дају заједници. Док једемо и пијемо ове симболе, обећавамо да ћемо се сећати Исусове жртве и настојати да се држимо Његових заповести. То је дивна прилика да осетимо Божју љубав према нама и призовемо Светог Духа да нас води и утеши.

Музика и химне

Певање о Спаситељу и многи наши благослови помажу нам да се осећамо ближе Богу. Уобичајен причесни састанак ће имати три од четири химне које пева цела заједница. Такође може бити додатних музичких тачака од стране хора или мале групе. Можда ћете препознати неке химне у нашој песмарици, попут „Nearer, My God, to Thee” или „How Great Thou Art”, али научићете и неке нове. И потпуно је у реду ако певате фалш! Свакако подигните глас док присуствујете богослужењу са нама.

Дељење сведочанстава

Прве недеље сваког месеца на причесном састанку нема уобичајених проповеди. Уместо тога, сваки члан који има шта да подели може изаћи за говорницу и изразити своја осећања о Јеванђељу. Наша лична уверења и веровања могу ојачати када слушамо искуства других и осећамо како нам Божји Дух испуњава срца.

Остали састанци недељом

Пре или после причесног састанка, постоје разни други часови за децу и одрасле, према узрасту. Ако желите да присуствујете овим додатним састанцима, питајте некога у цркви, и они ће вам радо помоћи у проналажењу учионице.

Доведите своју породицу у Цркву
Пронађите цркву у својој близини

Уобичајена питања

Људи имају пуно питања о „мормонима”, или тачније, члановима Цркве Исуса Христа светаца последњих дана. Кликните овде да бисте видели комплетну листу.