Шта jе Мормонова књига?

Мормонова књига је још једно сведочанство о Исусу Христу.

Четири ствари које свако треба да зна о Мормоновој књизи

Мормонова књига је древни запис који поучава о Исусу. Мушкарци, жене и породице из Мормонове књиге борили су се са животним изазовима баш као и ми. У њиховим причама можемо видети себе и бити надахнути да будемо бољи и помажемо другима, као што је то чинио Исус. Ево четири ствари које треба да знате о овој светој књизи:

1. Мормонова књига је, попут Библије, реч Божја

Баш као што је Бог говорио Мојсију и Ноју у Библији, тако је поучио своје пророке у древној Америци да воде записе о Његовим учењима и законима. Њихове записе је на крају сакупио у једну књигу пророк по имену Мормон. Речи Мормонове књиге потврђују Исусов живот, службу и Његова дела спасења од греха и превладавања смрти. У ствари, врхунац Мормонове књиге је када је Исус дошао да посети људе на древном америчком континенту.

Апостол Павле је у Библији написао: „У устима два или три сведока остаће свака реч“ (2. Коринћанима 13:1). Када Бог поучава важно начело, шаље још један извор да га потврди. Мормонова књига и Библија сведоче једна о другој. Како се многи људи данас удаљују од Бога и религије, присуство више од једног сведока Божјих речи може нам помоћи да останемо на путу (видети 2. Нефи 29:7-8).

Лично сазнајте да ли jе Мормонова књига истинита
Затражите бесплатан примерак

2. То може донети мир и дати смисао вашем животу

Мормонова књига је водич о томе како живети живот испуњен миром и срећом.

Савремени апостол, председник Мерион Г. Ромни, обећао је да ће, када читамо Мормонову књигу, „дух те сјајне књиге прожимати наше домове и све који у њему живе. Дух побожности ће се увећати, узајамно поштовање и обзир ће порасти. Дух препирке ће одступити. Родитељи ће саветовати своjу децу са већом љубављу и мудрошћу. Деца ће имати више разумевања и биће послушниjа савету својих родитеља. Праведност ће се увећати. Вера, нада и милосрђе – чиста љубав Христова – обиловаће  у нашим домовима и животима, будећи у њима мир, радост и срећу” („The Book of Mormon”,Ensign, мај 1980, стр. 67).

3. Милиони људи читају Мормонову књигу

Милиони широм света прочитали су Мормонову књигу на свом језику. У молитви су питали да ли је она реч Божја. Примили су одговор: „Да!” Мормонова књига обећава да ће вам Бог рећи, ако Га будете питали, да ли је истинита. Поставља се још једно питање: Ако примите одговор од Бога, да ли бисте га следили?

4. Можемо вам доставити бесплатну Мормонову књигу право до ваших врата

Ако желите Мормонову књигу, можете је добити бесплатно. Локални представници ће вам лично доставити књигу, без обзира где живите. Радо ће вам показали неколико њихових омиљених прича.

Волели бисмо да читамо Мормонову књигу са вама
Упознајте мисионаре

Уобичајена питања

Људи имају пуно питања о „мормонима”, или тачније, члановима Цркве Исуса Христа светаца последњих дана. Кликните овде да бисте видели комплетну листу.