У шта верујемо

Као хришћани, верујемо да треба да учимо о Исусу све што можемо. Највећа срећа у животу долази када следимо Спаситеља. Осетићете Његову љубав према вама док настојите да разумете Његов живот и учења.

Добијте бесплатан примерак Мормонове књиге

Уобичајена питања

Људи имају пуно питања о „мормонима”, или тачније, члановима Цркве Исуса Христа светаца последњих дана. Кликните овде да бисте видели комплетну листу.

Да! Недвосмислено. На крају крајева, „Мормон” је само надимак. Ми смо чланови Цркве Исуса Христа светаца последњих дана. Према томе, верујемо да је Исус Христ Син Божји, Спаситељ света, и Он нас воли више него што можемо да замислимо. Да ли то значи да имамо потпуно иста веровања као и свака друга хришћанска црква? Не. Али дефинитивно се сматрамо преданим следбеницима Исуса Христа.

Чланови Цркве Исуса Христа одлучују да не пију пиво, јер верујемо у надахнути здравствени код, који нас подстиче да водимо рачуна о свом телу. Углавном је то питање здравог разума. Без недозвољених дрога. Без алкохола. Без дувана. Али поред тога, такође без кафе или чаја. Не знамо тачно зашто, али верујемо да су упутства стигла од Бога, па се трудимо да се уздржавамо од тих супстанци.

Да. Потпуно. То је Божја реч, света књига Писама и захтева читање ради срећног живота. Упоредо са Библијом, инспирацију проналазимо и у другим Светим писмима која су јединствена за Цркву Исуса Христа светаца последњих дана. Сва она заједно служе за поучавање важним истинама о Исусу Христу.

Зависи. Храмови су отворени само за чланове Цркве који су радили на томе да се припреме како би извукли максимум из свог храмског искуства. Али када се храмови тек изграде, и у другим посебним приликама, одржавају се отворена врата за јавност, како би могли да погледају унутрашњост. Такође, многи храмови имају центре за посетиоце и површине отворене за све.

Свето тројство је појам који многе хришћанске религије користе да опишу Бога Оца, Исуса Христа и Светог Духа. Свеци последњих дана чврсто верују у сву тојицу, али не верујемо да су сви иста особа. Мислимо да су једно у сврси. Њихова сврха је да нам помогну да постигнемо праву радост у овом животу и животу који долази (у кога такође верујемо).